مقاله

Spray Dryer چیست؟

Spray Dryer چیست؟

اسپری درایر (Spray Dryer) یکی از پرکاربردترین وسایل در صنعت محسوب می شود. با استفاده از این دستگاه رطوب مواد اولیه گرفته یا تا حدی که مورد نیاز است، از رطوبت آن کاسته می شود.

همچنین می توان بیان کرد که اسپری درایر جزو لوازم صنعتی ضروری در صنایع مختلف مانند کاشی و سرامیک است. هنگام تولید این محصولات به وسیله این دستگاه رطوبت مواد اولیه به میزان استاندارد می رسد تا برای سایر مراحل تولید آماده شود.

انواع اسپری درایر

اسپری درایر در دو نوع مورد استفاده قرار می گیرند که هر دو به صورت نزولی رطوبت مواد اولیه را به میزان استاندارد می رسانند. با استفاده از این دستگاه میزان رطوبت قابل تنظیم است و می توان آن را به صورت مورد نظر برای تولید محصولات مختلف مورد استفاده قرار داد. همچنین به صورت دستی و اتوماتیک در بازار عرضه می‌شود. ساماکا نخستین سازنده اسپری درایر به صورت دستی و اتوماتیک در ایران است که حدود نیم قرن در زمینه صنعت کاشی و سرامیک مشغول به فعالیت است.

اسپری درایر آزمایشگاهی: این نوع Spray Dryer، حجم و ظرفیت پایینی دارد و برای تولید دارو و صنایع غذایی مختلف استفاده می شود.

اسپری داریر کاشی و سرامیک: در این نوع اسپری درایر، با حجم و ظرفیت بالا تولید می شود که در صنایع کاشی و سرامیک کاربرد دارد.

قطعات اسپری درایر کاشی و سرامیک

اتمایزر: انواع متفاوتی دارد که شامل دیسک چرخان یا دو سیال است که مواد اولیه را به ذرات تبدیل می‌کند.

مخزن رطوبت: رطوبت مواد اولیه به میزان موردنظر با حرارت تنظیم شده، گرفته می شود.

دمنده: کنترل هوا (ورود و خروج هوا) با دمنده دستگاه انجام می شود؛ به این صورت که هوای داغ وارد شده و بعد از تاثیرگذار خارج می شود. این کار برعهده دمنده اسپری درایر است.

سیال خارجی: از قطعات بسیار مهم در دستگاه Spray Dryer است که با پایین آوردن رطوبت امکان بسته بندی محصول را فراهم می کند.

برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله انواع اسپری درایر پیشنهاد می شود.

اسپری درایر Spray Dryer

مراحل اسپری درایر کاشی و سرامیک

در هنگام استفاده از اسپری داریر کاشی و سرامیک، سه مرحله برای خشک کردن مواد اولیه باید سپری شود که این مراحل هر کدام بر عملکرد دستگاه تاثیر بسزایی دارد.

1- عبور مواد اولیه از مخزن رطوبت اسپری داریر

2- قرارگیری ذرات در سیال داخلی

3- قرارگیری ذرات در سیال خارجی

لازم به ذکر است که در هر مرحله میزان رطوبت با مرحله قبلی تفاوت دارد، به این صورت که اگر در مرحله اول (مخزن رطوبت) 20 درصد تنظیم شده باشد، در مرحله دوم (بستر سیال داخلی) 16 درصد و مرحله سوم (بستر سیال خارجی) رطوبت به 13 درصد خواهد بود.

مزایای استفاده از Spray Dryer

  • با به کار بردن این دستگاه، از خواص گرانول در زمانی که حرارت بالا باشد، محافظت خواهد شد.
  • ذراتی که با اسپری درایر حاصل می شود، به صورت کروی و یک اندازه است. این کار موجب پیوندگی بیشتر ذرات در هنگام استفاده از آنها در قالب می شود.
  • رطوبت مواد اولیه قابل تنظیم است و پراکندگی آن به ذرات یکسان است.
  • رنگ و کیفیت مواد اولیه با دستگاه اسپری درایر حفظ می شود.

ضرورت استفاده از اسپری درایر در صنعت کاشی و سرامیک

در هنگام آماده سازی مواد اولیه انواع کاشی و سرامیک با دستگاه اسپری درایر، محصولات نهایی از کیفیت بالایی برخوردار است و موجب ماندگاری بالایی دارد. به نوعی می توان بیان کرد که استفاده از اسپری درایر روند تولید را تسهیل می سازد. با استفاده از این دستگاه انواع سرامیک و کاشی (دیوار و کف) با کیفیت بالا تولید می شود.

خرید اسپری درایر کاشی

انواع دستگاه اسپری درایر کاشی و سرامیک را می توانید از ساماکا، تولیدکننده این دستگاه خریداری کنید. این دستگاه دارای خدمات پس از فروش و گارانتی است. همچنین شرکت متعهد می شود آموزش های کامل برای نصب و راه اندازی دستگاه را به خریدار ارائه دهد.

نخستین تولیدکننده اسپری درایر

ساماکا، با سابقه بیش از نیم قرن تجربه در ساخت دستگاه اسپری درایر و تامین تجهیزات ماشین آلات کاشی و سرامیک و به کارگیری از تکنولوژی روز جهان، جزو برترین تولیدکنندگان این حوزه محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *